Tips vid sista-minuten-resor

Tips vid sista-minuten-resor

Den som är flexibel när det gäller tidpunkt för sin resa har möjlighet att spara en hel del pengar genom att köpa så kallade sista-minuten-biljetter. Denna typ av biljetter har länge varit populär bland unga människor och studenter, eftersom de grupperna ofta har dåligt med pengar och vill hitta så billiga flygbiljetter som möjligt. Samtidigt har de ofta ett mindre pressat schema och har möjlighet att ge sig av med kortare varsel än till exempel de flesta barnfamiljer. Även om antalet sista-minuten-resor som säljs har minskat, så finns det fortfarande en hel del klipp man kan göra. Störst chans att hitta billiga biljetter finns om man har möjlighet att resa vid en annan tidpunkt än då de flesta tar semester.

Vad är egentligen en sista-minuten?

images (1)

En sista-minuten-biljett är helt enkelt en biljett man kan köpa till ett lägre pris än vanligt. I vissa fall kan det handla om att en resebyrå har fått in avbokningar och därmed måste sälja ett visst antal biljetter till ett lägre pris än normalt. Vanligtvis handlar det dock om att resebyråerna måste sälja en särskild mängd biljetter till ett visst datum, och om denna kvot inte uppfylls så rear man istället ut de kvarvarande biljetterna till fördelaktiga priser. Resetidningen Vagabond har en guide till hur man åker på sista-minuten-resor, och de betonar där vikten av att inte ha för högt ställda förväntningar. Många av kunderna som köper sista-minuten klagar i efterhand, något som kan verka lite paradoxalt med tanke på att de betalat mindre än de flesta. Enligt artikeln innebär det alltid en chansning, eftersom man ibland kan hamna på riktigt dåliga hotell utan till exempel toalett och dusch på rummet. I vissa fall kan man dock ha tur och bli tilldelad ett rum på lyxhotell. Ett tips är att betala lite extra och därmed specificera vissa saker, som till exempel vilken standard hotellrummet ska hålla.

När ska man resa sista-minuten?

De bästa tillfällena att åka på sista-minuten är som sagt under lågsäsong. Efter jul- och nyår har många ont om pengar, vilket leder till lite lägre priser än normalt. Innan sommaren kan man ofta hitta billiga biljetter till länderna runt medelhavet. London är ett klassiskt resmål som går att åka till billigt, särskilt om man åker i januari eller på hösten innan jul. Om man vill hitta billiga flygbiljetter så bör man också tänka på att Refunder.se ger pengar tillbaka om man går via deras sajt när man köper biljetter på internet.

Comments are closed.