Safari i Sydafrika – viktiga förberedelser

Safari i Sydafrika – viktiga förberedelser

En drömresa för många är sannolikt att åka på safari i Sydafrika, och få uppleva den natur och de vilda djur som bara kan upplevas där. Innan man ger sig av är det dock viktigt att komma ihåg att det inte bara är en dröm att resa, utan att man också måste ha många praktiska detaljer ordnade. Här kommer några tips på viktiga förberedelser att göra innan en safariresa till Sydafrika.

En av de viktigaste sakerna man kan göra för att förbereda sig är faktiskt att sänka sina förväntningar för resan. Med det menas inte att man ska räkna med att resan blir en besvikelse, utan att man inte kan förvänta sig att en safari är som en biltur genom ett zoo – det är inte säkert att man kommer att få se alla de djur man vill se. Har man en bra guide kan man dock vara säker på att han eller hon kommer att kunna visa något intressant, även om lejon, leoparder eller elefanter inte skulle dyka upp.african-bush-elephant-463283_960_720

Något annat som är viktigt att förbereda är naturligtvis packningen. Klädseln på en safari ska framförallt vara bekväm, men det finns vissa saker att tänka på. Sandaler är till exempel inte ett praktiskt skoval ute i vildmarken. Istället bör man ha med sig ett par rejäla gångskor. Naturfärgade kläder kan vara att rekommendera, även om det går lika bra med ett par jeans och en skön tröja. Självklart är solglason och en solskyddande hatt eller keps ett måste.

Andra praktiska förberedelser som är mycket viktiga är att man har ett pass som är giltigt (under hela resan och sex månader efter hemkomsten), att man ansöker om visum och att man tar alla vaccinationer man behöver.

Om det känns svårt att hålla reda på detta och allt annat praktiskt kring resan, och du bara vill fokusera på det roliga, kan det vara en bra idé att boka en paketresa via en researrangör. På det sättet får du hjälp med alla viktiga detaljer, och kan vara trygg i att bara njuta av resan. Din bästa väg in i Sydafrika är Nyati Safari, som erbjuder en mängd olika Sydafrikaresor med varierande tema, allt från stadsresor till Johannesburg och Kapstaden, till safariresor ut i nationalparkernas vildmark.

Comments are closed.