Glömda och gömda pärlor i Europa

Glömda och gömda pärlor i Europa

Det finns mycket att se och göra i Europa, så mycket att vissa sevärda platser glöms bort till förmån för mer populära och klassiska resmål som Rom, Paris och London. Här kommer några tips på städer och platser du kan besöka om du vill uppleva något fantastiskt som få andra turister har sett.fountain-679179_640

Några som verkligen kan kallas reseexperter är författarna bakom reseguideboken Lonely Planet. När dessa experter valde ut de bästa 50 platserna i Europa som var okända för de flesta turister, hamnade staden Olomouc i Tjeckien högst upp på listan. Enligt Lonely Planet-författarna är det inte många turister som hittar till Olomouc, trots att stadens stora torg är ett av de vackraste i landet, och trots stadens många kyrkor, som både är fina och har en fascinerande historia. Precis efter Olomouc på listan hamnar Cabo de Gata i Spanien, som bland annat kan skryta med vad författarna anser vara Spaniens vackraste och minst folktäta strand. Spanien är idag ett land som är så välbesökt av turister att en oupptäckt, vacker strand verkligen kan sägas vara en gömd pärla. På listan hamnar även ett område i den polska staden Krakow som heter Kazimierz, som har ett livligt men hemligt nattliv (i alla fall för turister).

Den som vill hitta fler undangömda platser i Spanien bör ta sig till Costa Dorada, söder om Barcelona. Här ligger bland annat de intilliggande orterna Cunit och Cubelles, som i princip är fria från turister men däremot gärna besöks av spanjorer, som uppskattar lugnet och den vackra naturen där. Här kan man äta tapas och lapa sol på i princip turistfria barer och stränder, omgiven av spanska och katalanska.

Ibland händer det som man absolut inte vill ska hända när man är ute och reser – man blir sjuk. Även om man inom EU har tillgång till sjukvård i det land man befinner sig kan det vara skönt att tala med en svensk läkare om sina besvär, särskilt eftersom språket ibland kan vara en barriär. Då kan man använda sig av tjänsten som erbjuds på KRY.se, då man kan tala med en svensk läkare via ett videosamtal i mobilen eller på datorn, oavsett var man befinner sig, och få en diagnos och råd om behandling.

Comments are closed.