Att tänka på inför en resa med (små)barn

Att tänka på inför en resa med (små)barn

Kronans Barnklubb

Att resa med barn kan vara bland det roligaste som finns, men det innebär också att man måste planera och tänka till lite mer än vanligt. Resmålet måste väljas med omsorg, måste packa ner rätt saker och man får heller inte glömma att vaccinera sig innan man ger sig av. Apoteket Kronans barnklubb tipsar om saker som man bör tänka på innan man reserutomlands med små barn. Att ha ett resekit med nödvändigheter som solkräm, plåster och annat som kan vara bra att ha med sig är en god idé. Ett annat tips är att kolla upp vad man kan köpa på plats, eftersom man helst inte packar ner för mycket i onödan. Åker man till ett riktigt varmt land så kan det till exempel vara en bra idé att införskaffa rejäla solskyddskläder till barnet, eftersom en solkräm kanske inte ger ett tillräckligt skydd. Att hitta rätt kläder väl på plats på resmålet är dessutom inte alltid det lättaste.

Att vaccinera sitt barn rätt

Även 1177.se ger en hel del värdefulla tips om vad man bör tänka på innan man ska resa utomlands med små barn. När det gäller vaccinationer så är det så klart av yttersta vikt att man kollar upp vad som gäller innan man åker iväg. Nyfödda barn kan vara skyddade genom sin mamma, men när detta skydd börjar försvinna måste man vara noggrann med att ersätta detta med ett vaccin. Det allmänna vaccinationsprogrammet erbjuder gratis vaccin till samtliga barn i Sverige, från det att de är ca tre månader gamla och upp till tonåren. Eftersom doserna med vaccin delas ut vid särskilda tidpunkter, kan det vara bra att kolla upp detta i god tid innan man reser iväg, eftersom detta kan medföra att barnet måste få en tidigare dos än vad det skulle fått annars.

Tänk igenom vad som kan hända

VaccinationBaby

Det viktigaste tipset är kanske att man tänker igenom vilken typ av situationer som kan komma att uppstå på resan och hur man i så fall hanterar dessa. Många väljer att inte åka iväg med spädbarn eftersom man är orolig för vad som händer om barnet drabbas av en sjukdom, medan andra föredrar att resa med mycket små barn framför lite äldre eftersom dessa är lättare att hantera. Genom att vara väl förberedd och planera noggrant innan avresa så minimerar man riskerna för att något inträffar, och kan istället fokusera på att njuta av semestern.

 

Comments are closed.