Cape Town, South Africa.

Cape Town, South Africa.

Snygg och bekväm på semestern

Oavsett vart semestern går är det viktigt att du planerar vilka kläder du ska ha med dig. När du är på plats på destinationen finns ju begränsade möjligheter att fylla på i garderoben och samtidigt kan du inte gärna stoppa ner hur många olika plagg som helst i resväskan. Det är många som har råkat ut för rejäla avgifter för övervikt på grund av lite sämre planering vid packningen – undgå det misstaget!

Kläder för den aktiva semestern

På semestern är det en fördel om du inte bara har kläder som passar med klimatet på destinationen utan även ser till att de plagg du väljer är av det bekväma slaget och att du känner dig snygg i dem. Det skadar självklart inte heller om plaggen du stuvar ner i resväskan också är ändamålsenliga för de eventuella aktiviteter du ska ut på. En snygg cocktail-klänning må vara ett plagg som har en given plats i din garderob hemma, men om turen går till en camping eller stugby mitt ute i naturen är förmodligen den lilla svarta ett ganska onödigt plagg. Om du ska campa hemma i Sverige eller i något av våra grannländer, eller har för avsikt att ha en aktiv semester utomlands är mer slittåliga och bekväma kläder ett bättre val! Behöver du för övrigt utrustning för din camping/din aktiva semester kan du med fördel klicka här för att hitta bra erbjudanden.

cheering woman hiker open arms at mountain peak cliff

Kläder för chartern

Är det i stället en mer exotisk destination och en charterresa som hägrar går det alldeles utmärkt att välja bort de mer slittåliga kläderna. Det finns liksom ett mycket begränsat behov av vandringskängor och vindjackor när idén med semestern är att njuta av sol och bad. Samtidigt räcker det nog inte med bara ett par bikinis och en sarong. Det kan bli kallt på kvällarna även på de varmaste platser och vid besök i restauranger och barer krävs ju normalt lite finare klädsel.

Är du lite större till storleken kan det kännas lite svårt att välja kläder för charterresan eftersom det är så mycket fokus på sol och bad. Självmedvetenheten kan göra sig påmind och den kan göra att du inte vill ta del av allt veckan på resmålet kan bjuda på. Drar du storlekar i plus size ska du dock inte deppa ihop. Det finns flera utmärkta webbutiker med kläder för stora flickor och här kan du hitta allt för alla typer av semestrar. Hos Zizzi, för att ta ett exempel, finner du såväl snygga toppar, t-shirts och klänningar som shorts och kjolar för stora flickor som får dig att känna dig både snygg och bekväm i dina kurvor. Storlek 44, 46, 48, 50 – allt finns här.

Med det sagt är det bara att önska dig lycka till med packningen och resan som helhet. Packa rätt (och lätt?) så kommer allt att gå som en dans och du kommer att få en semester som du minns under lång tid.

Comments are closed.