Venice, Italy- February 8, 2015: Crowd of tourists on St. Mark's square-Venice, Italy.

Venice, Italy- February 8, 2015: Crowd of tourists on St. Mark's square-Venice, Italy.

Hur du undviker ficktjuvar

För den som inte lockas av stränder, bad och sol på semestern kan en resa till en av de större städerna i Europa låta frestande. Myllrande gator, historisk arkitektur och spännande nattliv är något som lockar turister till Barcelona. Staden är belägen i nordöstra Spanien och lockar turister från hela världen. Klimatet, shoppingen och de tusenåriga katedralerna är en perfekt kombination för den som vill fly vardagen för en helg. Barcelona döljer dock en stor hemlighet som många turister blir varse om när de väl är på plats i den katalanska storstaden.

Ficktjuvarnas huvudstad i Europa

Fråga ett gäng backpackers och de är alla eniga om att Barcelona är värst när det gäller ficktjuvar. På platser dit många turister söker sig söker sig också kriminella organisationer, ensamma lurendrejare och kompisgäng. På grund av turistens utsatthet då denne befinner sig på en främmande plats i ett främmande land blir den också ett enkelt byte för den rutinerade ficktjuven. Det finns många sätt för en ficktjuv att stjäla dina pengar och tillhörigheter, men det finns också en mängd sätt för dig som turist att förebygga att ficktjuven lyckas med sitt jobb. Den gyllene regeln lyder som följer: om något känns olustigt så lita på den känslan och ta dig från platsen så fort som möjligt.

Var vaksam och låt dig inte luras

Att undvika en ficktjuv kan vara svårt om denne väl ställt in siktet på dig. Det kan däremot vara värt mödan att lägga ned lite extra krut på sitt säkerhetstänk som turist. En enkelt åtgärd är att låsa in alla sina värdesaker på hotellet och bara ta med sig så mycket pengar man tror att man behöver för att klara av dagen. Att undvika folkmassor är ett klassiskt tips som är lätt av hålla sig till. Var extra vaksam vid större turistattraktioner som lockar både turister och ficktjuvar. Undvik personer som försöker sälja något till dig, de gör avledande manövrar för att rubba din uppmärksamhet. Misstänker du att du blivit bestulen på ditt bankkort så spärra det omedelbart.

Comments are closed.