Budapest, Hungary - September 2, 2011: Swedish Zlatan Ibrahimovic before Hungary vs. Sweden (2:1) UEFA Euro 2012 qualifying game at Puskas Stadium on September 2, 2011 in Budapest, Hungary.

Budapest, Hungary - September 2, 2011: Swedish Zlatan Ibrahimovic before Hungary vs. Sweden (2:1) UEFA Euro 2012 qualifying game at Puskas Stadium on September 2, 2011 in Budapest, Hungary.

Fotbollsresor till Manchester

Med en Zlatan Ibrahimovic i storform i Manchester United, och med Pep Guardiola som tränare för lokalkonkurrenten Manchester City, finns det all anledning att åka till Manchester i vår. Zlatan har gett sig in i en sista stor fotbollsutmaning innan han troligtvis avslutar karriären i USA. Det är i nuläget oklart om hans vistelse i United kommer att vara ettårig eller tvåårig, så det kan vara bäst att åka redan i vår för att vara på den säkra sidan. Manchester är en klassisk stad för fotbollsälskare, och ett resmål som inte bör missas.

Manchesterderbyt är sevärt

, bland annat Manchester United och Manchester City. Om du har möjlighet, försök se derbyt mellan lagen. Det redan klassiska derbyt har i år fått ännu fler dimensioner. Med ärkefienderna Pep Guardiola och José Mourinho som tränare för respektive lag kommer det att bli heta känslor. Guardiola är också något av en nemesis för Zlatan sedan tiden i Barcelona. Han gav då honom smeknamnet ”filosofen”, och var starkt kritisk mot den katalanska tränaren. Eftersom Zlatan har gjort sig känd för att triggas lite extra av ilska, kommer det bli intressant att se om hatmötet får fram nya stordåd av honom.

Ett klassiskt fotbollsland

England är också ett klassisk land för de flesta fotbollsfans i Sverige. Många har vuxit upp med ”Tipsextra” på tv på lördagar, och har skaffat sig favoritlag ifrån den tiden. Men mycket har förändrats inom engelsk fotboll sedan dess. Många utländska ägare har tagit över de inhemska klubbarna, och har skjutit till mycket pengar. En positiv effekt är att dagens Premier League innehåller många internationella storstjärnor En nackdel är att affärsvinkeln på sporten till viss del tenderar att alienera fansen. Priserna på biljetter har också skjutit i höjden. Men många menar ändå att ligan är den klart mest underhållande i världen.

Comments are closed.