Försäkringar på din resa

Försäkringar på din resa

Det kan vara en djungel att hålla reda på allting som gäller när det är dags att åka utomlands. Kanske vill du bara iväg, lämna vardagen bakom dig och njuta av lite välförtjänt sol, men istället för att packa den snygga bikinin måste du kolla över vilka försäkringar som gäller. Det kan dock löna sig. Om något skulle hända vill man vara förberedd och du kommer vara oerhört tacksam för att du kollade upp din försäkring innan du begav dig. Beroende på syftet med din resa och vart du skall åka kan det också kännas skönt att veta att du har olika alternativ.

Resebolagens försäkring eller ej?

Beroende på vart du skall åka kan olika behov uppstå. Teckna inte försäkring med resebolaget om du bara tänker åka på charterresa och tillbringa största delen av din tid på en solstol framför poolen. Skulle du insjukna täcker nämligen din hemförsäkring detta vilket gör en försäkring via resebolaget överflödig och kostsam. Resebolagen lockar med ersättningar på plats om olyckan skulle vara framme men med tanke på att försäkringen är en kostnad i sig själv så får du i stort sett bara tillbaka de pengar du redan betalat. Din hemförsäkring täcker även stölder men polisanmälan måste göras på plats, så fort som möjligt.

Borta bra men hemma bäst

När du väl kommit hem och sovit en natt i din egen säng är det dags att ringa försäkringsbolaget. Har du gjort din polisanmälan eller fått din vård dokumenterad av behandlande läkare så bör det inte uppstå några problem. Ibland kan det vara så att hälsoproblem uppstår på resan utan att du för den sakens skull känner att du behöver söka akut vård. Tandvärk kan vara ett sådant problem. Om så skulle vara fallet kan du få Få tips på vård från din tandläkare i Stockholm och snart är det problemet ur världen. En bra försäkring täcker även dessa besvär men om man har möjlighet att vänta kan det vara skönt att bli behandlad av en person med samma språk.

Comments are closed.